[치찌중화식탁 양승필 대표] 신선함을 요리하는 신개념 중식당 “기적의 맛을 선보이다”

진경호l승인2014.09.16l수정2014.09.16 11:40

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신선함을 요리하는 신개념 중식당

“기적의 맛을 선보이다”  

치찌중화식탁 양승필 대표


경제가 성장하고 소득 수준이 높아짐에 따라 우린 자연스레 먹을거리에 관심을 갖게 된다. 양질의 재료를 사용한 위생적인 음식을 찾고 또 그 음식들에 대한 정보를 공유하며 살아가고 있지만 거리에 수많은 점포들 중 믿고 먹을 수 있는 곳을 찾는 것은 어쩌면 쉬운 일은 아닐 것이다. 내 가족이 먹는 마음으로 신선한 재료를 사용해 최상의 음식을 맛볼 수 있는 곳. 월간 파워코리아는 최근 고품격 인테리어를 바탕으로 신선한 재료를 선보이며 중식당의 새로운 패러다임을 열어가고 있는 치찌중화식탁 양승필 대표를 만나 그들이 선보이는 맛의 비결을 들어보았다.  


양질의 재료로 최상의 음식을 선보이다

강남구 대치동에 자리 잡고 있는 치찌중화식탁은 작년 11월 오픈 후 세련된 인테리어를 바탕으로 최고의 맛을 선보이고 있는 대치동의 대표적인 맛 집이다. 다년간 일본식 이자카야를 해왔던 양승필 대표는 3년 전부터 최고의 맛을 선보이는 중식당을 오픈하기 위해 국내 최고의 쉐프들과 팀원들, 그리고 최적의 시스템으로 치찌중화식탁이라는 최상의 브랜드를 선보이며 중식당의 새로운 패러다임을 열어가고 있다. 80평의 규모에 110석의 좌석으로 운영되고 있는 이곳은 5개의 단독룸이 마련되어 있고 최대 50명의 단체손님까지 수용할 수 있다. 치찌라는 의미는 중국말로 ‘기적’이라는 의미를 담고 있는데 처음 요식업에 발을 들이면서 마음속에 최고의 음식을 선보여 고객들에게 기적을 선보이고 싶다는 의미에서 탄생된 것이다. 이미 6년 전 개업한 일본식 이자카야인 ‘기세끼’가 바로 그 시초이며 ‘기세끼’ 역시 일본말로 기적이라는 의미를 담고 있다. 양 대표는 “이곳에 오면 기적이 일어나고 기적의 맛을 느낄 수 있으며, 그로인해 힐링을 할 수 있었으면 한다. 꼭 자연으로의 힐링이 아닌 행복한 맛을 느낀다면 최고의 힐링이 될 수 있기 때문”이라며 “신선한 재료, 정직한 가격, 좋은 팀원들과 함께 한다면 고객들의 입맛을 사로잡고 기억될 수 있다”고 전했다.  

중화식탁의 의미도 다른 중식당과는 남다르다. 보통 중화식당이라는 상호를 많이 사용하지만 이곳은 식탁이란 의미를 부각시켰다. 식탁은 풍족한 만찬을 의미하며 한 분의 손님이 짜장면 한 그릇을 먹어도 풍족한 만찬을 즐길 수 있게끔 고급스러운 인테리어와 최상의 맛을 선보이겠다는 의미를 담고 있다.   

치찌중화식탁의 차별화된 점은 바로 오픈 주방이라는 것이다. 주방이 오픈됨에 따라 고객들은 청결함을 볼 수 있어 더욱 안전하게 이용할 수 있다. 또 다른 장점은 많은 중식당들이 바쁠 때는 탕수육이나 볶음밥 등을 미리 준비해 놓고 주문 후 2차적으로 요리를 한다면 치찌는 언제나 주문 후 처음부터 끝까지 신선하게 요리를 만들어 간다는 것이다. 때문에 다소 음식이 늦을 수 있지만 이는 손님들에게 최상의 맛을 선보이기 위함이고 그런 신선함이 손님들이 치찌중화식탁을 찾는 이유로 보여 졌다. 


색다른 메뉴와 이색적인 시도  

양승필 대표는 “치찌의 가장 첫 번째는 바로 신선한 재료라고 설명했다. 매일매일 최상의 재료를 준비해야 손님을 만족시킬 수 있고 기적의 맛을 낼 수 있기 때문이다. 그렇기에 다른 중식당에서는 볼 수 없는 치찌 탕수육은 냉동고기가 아닌 생등심 고기를 사용하며 튀김 옷 또한 찹쌀가루를 반죽해 겉은 바삭하면서도 속은 쫄깃쫄깃한 육즙이 살아있는 대표이색메뉴이다. 삼선짬뽕 또한 낚지 한 마리가 여러 해물들과 같이 어우러져 시원하면서도 칼칼한 맛을 자랑하며, 잡채밥은 기존의 동그랗고 말랑말랑한 당면이 아닌 감자로 만든 쫀득쫀득한 식감이 느껴지는 사각당면을 사용하고 손님들의 건강을 생각해 백미가 아닌 흑미밥으로 조리한다. 또한 옛 추억을 기억하며 먹을 수 있는 간장볶음밥에 계란후라이를 더해 맛, 건강, 추억을 함께 느낄 수 있는 음식을 선보이고 있다. 이곳의 대표메뉴는 치찌 탕수육과 깐풍동고, 칠리중새우와 온가족이 먹으면 행복해진다는 의미를 가진 전가복이 있으며, 식사 메뉴에는 짜장면과 삼선짬뽕, 잡채밥, 옛날 볶음밥 등이 있다.  

이 밖에도 충칭, 타이페이, 항저우의 런치코스와 텐진, 광저우, 쑤저우, 션전, 베이징, 상하이 등의 고급 코스 요리도 즐길 수 있다. 


현재 한식에 대한 연구도 함께 하고 있는 양승필 대표. 언젠가 한식, 일식, 중식의 모든 메뉴로 기적의 맛을 선보이고 싶다고 하는 그의 말에서 맛으로의 힐링이 무엇인지 느낄 수 있었다. 


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New Concept Chinese restaurant cooking freshness 

"Show off the taste of miracle"

representative Yang Seubgpil of chijji Chinese restaurant


According to the economic growth the growth of income level, we are naturally interested in food items. As we are looking for sanitary food with high quality materials and we live, sharing information about the hygienic food, it may bot be easy for us to find out among the many shops in the street a place to eat to trust.

There is a place where you can try the best food made out of using fresh ingredients which they make it with the mind of eating my family. The Monthly Power Korea has recently met the representative Yang Seubgpil of chijji Chinese restaurant, who is going to open up a new paradigm for Chinese Restaurants based on the high-quality interior, serving the freshest ingredients and listened to the secret of serving delicious food.


Serving the best food with the materials of good quality 

  The chijji Chinese table located in Gangnam-gu Daechidong is the typical flavor 

restaurant, which is serving the best tasting based on the stylish interior after opening in November last year. The representative Yang Seubgpil of chijji Chinese restaurant who served Japanese Izakaya for a few years in order to open a Chinese restaurant serving the best tasting 3 years ago and is working in order to open a new paradigm for Chinese restaurants with the system of the nation's top chefs and the best team members and the optimum system, serving the best brand of Chinese table chijji. It is operating with 110 seats with 80 square meters in size and offers five single rooms, can accommodate up to 50 guests in group. The word chijji contains the meaning of 'miracle' Chinese words. As he first set foot in the restaurant business with the mind of serving the best food and displaying a miracle 

for the customers. Giseggi already opened six years ago, Japanese izakaya, was just the beginning of it. The representative Yang would like the customers to have  the miracle, feel the taste of a miracle and to be able to feel the healing, not just natural healing, through which you may taste the happy taste, which will  be the best healing. That the fresh ingredients, honest prices, and good teams can be remembered as they are catching the taste of the customers. The name of Chinese table is different from the other Chinese restaurants, which names others are using 

but the meaning of the names, table, was highlighted. The dinner table is meant for affluent food. Even though a guest can eat a bowl of jjajangmyeon, in order to be able to enjoy a rich feast, so it contains a luxurious interior and the best flavor  meaning. Differentiated point of chijji Chinese table is just the open kitchen, according to which customers are able to see and they visit here with the mind of more safety. Another advantage is that when many Chinese restaurants are busy they use such as sweet and sour pork and fried rice prepared in advance. But  chijji Chinese table is always going to cook with the fresh produce after your order from start the end. So the food is somewhat late, which is for showing the best flavor to the customers, whose freshness was seen as the reason why the guests are visiting chijji Chinese table.  


Different menus and exotic try

The representative Yang Seungpil explained  the first of chijji is very fresh ingredients. We must prepare the best material on a daily basis, which satisfies the customers and the taste can be a miracle. Sweet and sour fried pork of chijji which you can't try in other Chinese restaurants is made out of frozen meat fried, which  

dips in batter and glutinous rice flour dough. The outside of it is crispy, yet chewy and juicy, which is the representative exotic menu. Sanseon Jjapong is also boasts a cool, yet delicious rich flavors. Japchaebap is made out of square Dangmyeon haing a chewy texture made form potato and we cook black rice rather than the white rice, considering the health of the guests. You can eat the food added to the  fried rice in soy sauce with fried egg, with which we are serving the food and you can feel with your taste, health, memories. Here represents menu is composed of  Sweet and Sour Pork, tangsuyuk, Deep-fried Chicken in Hot Pepper Sauce  kkanpung Donggo, chili Jung shrimp, and Jeongabok meaning that the whole family become happy when they eat. Meals menu is composed of Jjajangmyeon, spicy seafood noodle soup, Samseon jjamppong, japchaebap, boiled rice with which you can remember your old times etc. In addition, you can enjoy advanced course menu  

such as lunch course of Chongqing, Taipei, Hangzhou and Tianjin, Guangzhou, Suzhou, syeonjeon, Beijing, Shanghai etc. The representative Yang Seubgpil of chijji Chinese restaurant also with the current studies on the Korean food would like to serve the miracle with all menus of Korean, Japanese, and Chinese, from whose words we could feel the taste of what healing is. 



진경호  
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